Opening showroom Waterink

In 1952 namen Klaas Waterink en zijn vrouw Zwiertje Schutte de DOAM-garage over, net aan de Heemser kant van de Vechtbrug. Omdat de huizen, winkels en bedrijven die pal aan de Vecht stonden in de jaren ’60 plaats moesten maken voor nieuwe uiterwaarden voor de rivier, verhuisde de garage naar de Bruchterweg. Het gedeelte waar de Waterinks woonden en werkten, vanaf de Burgemeester Schuitestraat richting Brucht, heette op dat moment nog Verlengde Bruchterweg, maar later werd het woord Verlengde weggelaten.

Achtentwintig jaar later, in september 1980, werd opnieuw een mijlpaal bereikt door de eigenaars van garage Waterink. Dat was Klaas Waterink niet meer, want hij was in 1975 overleden. Zijn opvolgers waren dochter Ria Waterink en haar echtgenoot Gert van Duiven.

De bereikte mijlpaal bestond uit de opening van een nieuwe showroom. De openingshandeling werd verricht door moeder Waterink, die met een Renault Fuego door een papieren wand reed. Onder de genodigden waren onder meer burgemeester Van Splunder en dokter Mullers, de oud-chirurg van het Röpcke-Zweers ziekenhuis. Hij vertelde tegen de journalist van Het Noord-Oosten dat hij al 26 jaar Renault-gebruiker was. “Het is een eerlijke en betrouwbare wagen. Die heeft mij nooit in de steek gelaten, ook niet als het er eens heel erg op aankwam.”
Er stond die dag wel een Renault-advertentie in de krant, maar de woorden van Mullers hebben vast en zeker meer indruk gemaakt.