Opening garage Nabers

“De vlag wapperde vrolijk voor de zaak. De drie pompen van de BP stonden uitnodigend voor het pand. Vele vrienden kwamen de ondernemer feliciteren met deze grote dag, waaronder een afvaardiging van de handelsvereniging.”

Die ondernemer was Willem Nabers. Eerst chauffeur in gemeentelijke dienst, daarna zette hij samen met weduwe Smit het garagebedrijf van haar man voort op De Brink in Heemse en vervolgens begon hij voor zichzelf aan de Bruchterweg. Dat was in februari 1960. Een jaar daarvoor was hij aan de Burgemeester Bramerstraat 4 ook nog verhuurder van luxe wagens en rijschoolhouder, staat in een advertentie in het Salland’s Volksblad.

Het nieuwe bedrijf aan de Bruchterweg was een sieraad voor de straat, vond de verslaggever van De Veenstreek. En ook nog eens aantrekkelijk en doelmatig ingericht voor de ondernemer. Met een moderne hefinstallatie was het niet zo moeilijk meer om een wagen goed te verzorgen.

Over verzorgen gesproken, een deel van het pand was de woning van Nabers en daaronder was een winkel, “met een modern en fris winkelinterieur. Dat geeft een prettige entree van het geheel”, schreef de journalist.

Nog meer fris: de officiële opening werd verricht door burgemeester De Goede. Hij feliciteerde het echtpaar Naber, “die beiden in de frisse, jonge kracht van hun leven staan. Zal het hun gelukken? De burgemeester had er alle vertrouwen in het slagen van de plannen, die het gemeentebestuur van harte toejuicht.”

De sleutel voor de opening van het fris en modern zakenpand werd overhandigd door de stamhouder van het echtpaar Nabers. Dezelfde die op deze foto staat, alleen was dat wel 33 jaar later.