/

Auto-accessoires Ter Wielen

Deze foto is genomen op 1 september 1979, ter gelegenheid van de opening van de zaak van de familie Ter Wielen aan de Stationsstraat in Hardenberg. De vier kinderen van het echtpaar bedienden als openingsdaad een serie claxons, een daad die volgens de verslaggever van Het Noord-Oosten veel bekijks opleverde omdat net op dat moment de scholen in het centrum uitgingen.

Jan ter Wielen had een bedrijf met auto-accessoires aan de Bruchterweg. Omdat zijn zaak snel groeide had hij meer ruimte nodig. Die ruimte vond hij aan de Stationsstraat, in het pand van Mullers Meubelen. Gerrit Muller was op zijn beurt verhuisd naar de Voorstraat, op de plek waar de hervormde pastorie had gestaan. In dat pand zijn tegenwoordig (2018) de winkels van Nunc mode, Ici Paris en Kruidvat gevestigd.
Het pand dat Ter Wielen had achtergelaten werd gebruikt door zijn buurman, bouwmaterialen Jansen en Zweers. In plaats van de bedrijfshal van 600 m2 kreeg Jan ter Wielen de beschikking over een plek van 1100 m2, met gescheiden ingangen voor de groothandel van auto-accessoires en de afdeling bromfietsonderdelen. En, zo werd benadrukt, met volop parkeergelegenheid naast de deur.

Tegenwoordig bestaat het pand niet meer, omdat de plek onderdeel is geworden van het winkel- en appartementencomplex De Oldenburg. Zoon Freddie heeft het inmiddels 56 jaar oude bedrijf van zijn vader voortgezet, als Technische handelsonderneming Freddie ter Wielen. De plek van het bedrijf? Het oude pand aan de Bruchterweg.